Dilşad Akçayöz | 'Aklımda bir söz vardı' sessizliklere dair... | Galeri Selvin Nişantaşı
126 B izlenme 1.09.2023Dilşad Akçayöz
'Aklımda bir söz vardı' sessizliklere dair...
15 Eylül - 10 Ekim 2021
Galeri Selvin Nişantaşı
Çocukluk ile yetişkinlik arasında, toplumun biçimlendirme arzuları ve kendi gerçekliği kıskacında sıkışmış, sıkıştırılmış genç bireylerin içsel yolculukları ve sessizlikleri bunlar. Belki de hepimizin bir defa çıktığı kendini var ettiği, özgürleştiği ve en büyük umudun içinde olduğunu keşfettiği bir yolcuk vardır. Bazı çocukların yolculukları ise daha kırılgan ve hassastır. Ben buna cam kalpli kayıp çocuk-lar diyorum. Aslında kalbi camdan olan çocukların sessizliklerine ve umutlarına dair bir şeyler söylemek istedim sadece.. “Aklımda bir söz vardı, sessizliklere dair…” Bu verilmiş bir söz ve söylenmemiş ikinci bir söz arasındaki sessizliği ifade ediyor. Bu yüzden zaman kavramını ortadan kaldırıyor.
1989 İstanbul doğumlu Akçayöz, 2009 yılında Marmara Üniversitesi Heykel Bölümü Lisans eğitimine başlamıştır. 2015 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Ana Sanat Dalı Yüksek Lisan Eğitimine başladı.
Çeşitli sempozyumlarda yer alan sanatçı birçok karma sergiye katılmıştır. İstanbul'da kişisel atölyesinde araştırma ve üretimini sürdüren sanatçı, Ziyattin Nuriev atölyesinde yetişmiş ve eğitim döneminde çok sayıda yerli ve yabancı sanatçıyla çalışmıştır.
Dilşad Akçayöz'ün 'Aklımda bir söz vardı' sessizliklere dair... isimli heykel sergisi 15 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında Nişantaşı Galeri Selvin'de görülebilir.
Ortak Duygular British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar | Pera Müzesi
594 izlenme 28.11.2025İyileştiğim Yer | RS Sanat Alanı
402 izlenme 30.11.2025Ara Katman | Galeri KEV
561 izlenme 2.12.2025DenizBank VI. IAAF İstanbul Sanat Fuarı | Lütfi Kırdar Kongre ve Fuar Merkezi
435 izlenme 5.12.2025