Formun Ötesi | Galeri 77

81 B izlenme
12.09.2024

Formun Ötesi

8 Ağustos - 7 Eylül 2024

Galeri 77

 

Galeri 77’nin en yeni karma sergisinde, izleyicileri figüratif sanatın dünyasında büyüleyici bir yolculuğa çıkaracak 18 sanatçı bir araya geliyor. Karen Arakel, Narek Arzumanyan, Roman Babakhanian, Erhan Coral, Hakan Çınar, Vahram Davtian, Bayram Demir, Gago, Sedat Girgin, Edgar Grigoryan, Hakan Gürbüzer, Vav Hakobyan, Roman Kakoyan, İlker Kayalı, David Martirosyan, Daron Mouradian, Arthur Tonakanyan ve Halil Sercan Tunalı’nın her biri kendine has farklı bakış açılarını bir araya getiren bu seçki, insan formunun ve nesnelerin özünü figür olarak ustalıkla yakalayan, çağdaş sanatçıların gözünden geleneksel figüratif sanatın fikirleriyle oynayan bir dizi eseri sanatseverlerin beğenisine sunuyor. 8 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında Galeri 77’nin Karaköy’deki mekânında gerçekleşecek “Formun Ötesi” isimli sergi, figüratif sanatın bugün ulaştığı farklı yaklaşımları, pop art, faux naïf, illüstratif, barok, grotesk ve biyomekanik gibi etkilerle harmanlayarak sunuyor. Bu çeşitliliğin sunduğu fikir zenginliğinin yanı sıra sergi aynı zamanda yepyeni üretim süreçleri ve sanatta tekniğin önemine de vurgu yapıyor.
 
Bu sergideki her bir eser, insan durumuna ve objelerin figürler olarak temsil edilmesine dair benzersiz bir bakış açısı sunarak, kimlik, duygu, dönüşüm ve insan ile doğanın iç içe geçmişliği aracılığıyla bu iki unsurun karmaşık güzelliğini keşfediyor. Sergide eserleri yer alan sanatçıların gözünden bireysel, toplumsal, çevresel ve kültürel meselelerin kimi zaman tüm çıplaklığıyla doğrudan gözler önüne serilerek acı bir şekilde eleştirildiği, kimi zaman ise bunların mizah, ironi ve gizemle harmanlanarak izleyeni görünenin ötesini keşfetmeye zorlayan çok katmanlı ve daha dolaylı anlatım yollarıyla açıklamaya çalıştığı farklı reçeteler üzerinden geniş bir yelpazede düşünmeye davet ediyor. Hayal ve gerçek arasında gidip gelen, nesneyle özne arasındaki sınırları zorlayan figüratif eserlerden, Neoklasik çalışmaların mükemmellik ve zarafetini bünyesinde barındıran heykellere kadar uzanan seçki, tarihsel süreçte figüratif sanatı tanımlayan farklı akım ve üslupların günümüz anlayışıyla yeniden yorumlandığı, ifadenin aktarılmasında çeşitli üretim süreçleri ve tekniğin gücünden beslenen zanaatın kavramsal bütünlüğe sağladığı katkıyı da odağında tutarak görsel bir şölen sunuyor. İzleyicileri farklı perspektiflerden görmeye sevk ederek figüre alışılmışın dışında bir anlayış getiriyor.
 
Galeri içinde dolaşırken, bu etkileyici hikâyeleri anlatan, derin duygular uyandıran ve algılarınızı sorgulatan eserlerle karşılaşacaksınız. Bu eserler, yaratıcılarının teknik becerilerini vurgulamakla kalmayıp, aynı zamanda hepimizi birleştiren evrensel deneyimler üzerine derin düşünceye davet ediyor.
 
Figüratif sanatı kutladığımız bu sergide, insan ve obje figürlerini bu kadar canlı detaylarla yakalamak için gösterilen beceri ve yaratıcılığı kutluyoruz. İster deneyimli bir sanat meraklısı, isterse meraklı bir yeni gelen olun, serginin düşünceyi kışkırtacağını ve figür sanatına dair takdirinizi derinleştireceğini umuyoruz.


En Çok İzlenenler