Taner Alakuş | Metamorfoz | Imoga Art Space

39 izlenme
20.09.2024

Taner Alakuş 

Metamorfoz

19 Eylül - 12 Ekim 2024

Imoga Art Space 

 

Taner Alakuş'un  "Metamorfoz’’ başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi 19 Eylül - 12 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kuzguncuk’taki mekanında gezilebilir.

Sergi, geleneksel köklerden beslenen bir sanatçının kendini keşfetme ve dönüşüm sürecini yansıtıyor. Her bir eser, sanatçının içsel çatışmaları ve özgürlüğe olan tutkusuyla şekillenen bir yolculuğun izlerini taşıyor. Geleneksel ile modernin harmanlandığı bu sergide, sanatçının kendi kabuğunu kırarak yeniden doğuşuna tanıklık edeceksiniz. Bu süreç hem bireysel hem de sanatsal bir devrim niteliğinde olup, sanatın sınırlarını zorlayan bir başkaldırıyı temsil ediyor. Sanatçının geleneksel formlara meydan okuması, kendini ifade etme arayışı ve bu arayışın bir sonucu olarak ortaya çıkan özgün dil, izleyiciye alışılmışın dışında bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor. 

Taner Alakuş Hakkında: 1966 yılında Ankara’da doğan Taner Alakuş, 1982 yılında girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Tezhip Ana Sanat Dalı’ndan 1986’da mezun olup aynı yıl yüksek lisansını tamamlayarak sanatta yeterlilik eğitimine başladı. Okul yıllarında Prof. Dr. Tahsin Aykutalp’ten tezhip dersleri alan sanatçı, mezun olduktan sonra figüratif çalışmalar ilgisini çektiği için minyatür sanatına yöneldi. 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak minyatür dersleri vermeye başladı. Ulusal ve uluslararası birçok sergi ve proje düzenleyen sanatçı halen Mimar Sinan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak ders vermekte ve 2010 yılında İstanbul Kariye Müzesi’nin yanında açtığı ‘Taner Alakuş Minyatür Atölyesi’nde çalışmalarını sürdürmektedir. 

IMOGA Art Space Hakkında: IMOGA Art Space, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nin sanat birikiminden beslenmekle birlikte bu dev koleksiyona ve yılların tecrübe birikimine yeni bir açılım sağlayacak biçimde farklı teknik üretimlere ve farklı çağdaş sanat alanlarına da olanak açan bir anlayış ile kuruldu. İlk adımını IMOGA Müzesinin açılışını takiben IMOGA Art Gallery konsepti altında 2004 yılında Nişantaşı’nda açan yapı, ardından Kızıltoprak’da 2015 yılında yenilenerek faaliyetine devam etti. 2017 yılından itibaren ise Kuzguncuk’daki geniş imkanlı, iki katlı mekanında sanat severlere hizmet vermeyi sürdürüyor.


En Çok İzlenenler