Art Basel Miami Beach 2016’da Aklımda Kalanlar | Yazan İnci Aksoy

İnci Aksoy

8 yıl önce



Fondation Beyeler standında Maurizio Cattelan ve Pier Paolo Ferrari Touilet Paper için hazırladıkları en çok selfie çekilen yer oldu.

  Art Basel Miami Beach 2016, 15. kez 1 -4 tarihleri  arasında kapılarını Convention Center’da  sanatseverlere açtı. Yoğun ilginin olduğu fuara dünyanın 29 ülkesinin lider galerilerden 269 galeri katıldı ve yüzlerce dünyanın en önemli sanatçılarının işleri bu galerilerde koleksiyonerler ve sanatseverlerle bulustu.



Ugo Rondione



Raymond Hains' ın kibrit kutusu. Adı da Mademoiselle, 2004



Yayoi Kusama

Yayoi Kusama' nın Balkabagı heykeli ve aynalardan enstalasyonu yine en ilgi çeken yapıtlar arasındaydı her zamanki gibi.







Michelangelo Pistoletto
 

İtalyan sanatçı Michelangelo Pistoletto'nun aynaları her zaman ilgimi çeker.
 


Jeff Koons
 

Gagosian Galeri'de Jeff Koons'un 'The Diamand' adlı kocaman yüzük. En ilgi çeken, önünde selfie çekilen işlerdendi.

 


Jeppe Hein
 

Ayna üzerine neon işler Miami fuarlarında oldukça fazla yer alıyordu. Bu iş de ayna işlerini cok sevdiğim sanatçı Jeppe Hein (İnhale hold exhale 2016)
 


Paul Kasmin Galeri' de Ivan Navarro 'Impenetrable Room'

Mavinin derinliğinde kayboluyor insan...


Bir hafta boyunca sanatla yatıp sanatla kalktık dünyanın dört bir tarafından gelen koleksiyonerler ve sanat insanlarının ekonomiye katkısı büyük hiçbir otel ve restaurantlarda yer bulmak mümkün değildi. Art Basel Miami Beach fuarına paralel olarak 18 tane daha fuar aynı hafta içinde açılıyor ve en önemli sanat koleksiyonerleri Margulies, Rubell Family, De la Cruz gibi koleksiyonlar sanatseverler tarafından geziliyor ve müzeler tabi ki hele Perez Sanat Müzesi’nde Arjantinli sanatçı Julio Le Parc’ ın sergisi nefes kesiciydi.



Dinlenme yeri de yeşillikler içinde

Art Basel Miami de bu yılda Türk galeri yoktu ne yazık ki sadece yabancı galeride gözüme Nevin Aladağ eseri çarptı ve ilk gün satılmıstı, Design Miami de Tabanlıoğlu Mimarlık görkemli bir şekilde yerini almıstı. Scope art fuarında tek Türk galeri Çağla Cabaoğlu’ydu. 42 Türk sanatçının eserlerinden oluşan enstalasyon ilgi odağıydı aynı fuarda 2 yabancı galeride Pınar Dupre ve Gülten İmamoglu'nun isleri yer alıyordu. Yine Paralel fuarlardan biri olan Aqua Art Miami de 2 Türk galerisi Gama ve Galeri Selvin, Art Miami de Maide Emre Kurttepeli’ nin C24 galerisi yer alıyordu. Gelecek yıllarda daha çok Türk galerisi olması temennimiz. Çünkü her seneden daha çok Türk koleksiyoner bu sene Art Basel icin gelmişti. Her gecen yıl daha fazla ilgi gören fuarlara önümüzdeki yıllar katılımın daha da fazla olacağını düşünüyorum. Bence bu fuarlar Türk sanatçıların dünyaya tanıtımı içinde çok önemli. Ülkeler en iyi tanıtımını sanatçılarıyla yapıyor.

 





Eva & Adele ikilisinin olmadığı bir fuar düşünülemez. Bu yılda karsılaştık. İlginç kıyafetleriyle fuardan fuara ve davetlere kosup durdular. Onları bu yıl Bienal zamanı olacak Contemporary Istanbul fuarına davet ettik. Neden olmasın dediler. Koza Güreli kartını verdi. Artık onları İstanbul'da da görürüz.



Ugo Rondinone, bu yıl fuarın en ilgi çeken sanatçılarından biriydi. Hem Collins Park' daki muhteşem, rengarenk heykeli ve fuardaki işleri dikkat çekiciydi.





Perez Art Museum Miami'de Jaume Plensa'nın görkemli heykeli


Julio Le Parc'ın nefes kesen sergisinden bir kare

Son 5 yıldır her yıl heyecanla geldiğim Miami'den keyifle gecen bir sanat haftasına daha veda ederken seneye tekrar buluşmak üzere ayrılıyoruz.


Zak Ove'nın Görünmeyen Adamları


Yazı ve fotoğraflar: İnci Aksoy
 

Yazı ve Fotoğraflar: İnci Aksoy

Paylaş:


Yorum yapmak için tıklayın

Diğer Yazıları

3 ay önce

Frieze London 2024: İngiltere’nin En Prestijli Sanat Fuarından İzlenimler

3 ay önce

60. Venedik Bienali’nin Ardından

bir yıl önce

Tüm Şehri Etkisi Altına Alan Sanat Rüzgarıyla Art Basel Miami Beach 2023 | Yazan İnci Aksoy

bir yıl önce

PARIS+ par Art Basel'in İkinci Edisyonunun Ardından | Yazan İnci Aksoy

2 yıl önce

Art Basel Miami Beach 2022: Sanat Maratonunda Bir Hafta | Yazan İnci Aksoy

En Çok Okunanlar