Bodrum Palmarina’da Rahmi Atalay – Yazan Gülten İmamoğlu

Gülten Imamoğlu

10 yıl önce



Bu yaz peş peşe gerçekleşen kültür sanat etkinlikleri ile sanatsal sunumlara ev sahipliği yapan Bodrum, Türkiye’nin önemli sanat merkezlerinden birine dönüşmeye başladı.

Ağustos başında Casa Dell Arte de gerçekleştirdiğimiz “İki Yürek İki Dokunuş” sergimizin, 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu akabinde katıldığım, Rahmi Atalay heykel sergisi hem içerik hem de sergileme açısından görülmeye değer.



Art 212 Sanat Platformu tarafından Palmarina havuzlar çevresinde gerçekleştirilen sergi en çok ilgimi çekenlerden birisi. Rahmi Atalay’ın çoğunluğu mermer ve metal heykellerinden oluşan sergide, eserlerin havuz içine yerleştirilen kaideler üzerinde sergilenmesi, ”SU” olan ana temanın etkisini daha da güçlendirmiş. Sanatçının Yunan Mitolojisindeki su Tanrıları ve su perilerinden yola çıkarak ağırlıklı olarak aşkı, tutkuyu ve kadın erkek ilişkilerini sorguladığı görülmektedir. 



30 Eylül'e kadar gezilebilecek sergide sergi konseptiyle bütünleşen havuz içi sergilemede, heykellerin suya düşen yansımaları ve ses ile kazandığı değişik boyutlar eserlere farklı bir aura kazandırıyor.. İzleyicisinde keşke bazı heykeller suyun altında da olabilse duygusunu da uyandırması, sanatçının da bu yöndeki arzusu ile örtüşüyor.



1971 yılında Erzurum doğumlu olan sanatçı Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok grup sergisinde yapıtları da sergilenen sanatçının anıt-heykel uygulamaları ve uluslararası sempozyum katılımlarının yanı sıra ödülleri de bulunmaktadır.


 

Sanata yönelik sergi projelerinin yanı sıra kar amacı gütmeyen sanat projelerini de destekleyen ART 212, çeşitli sanat kurumları ve galerilerle de ortak projeler gerçekleştirerek, sanatın farklı kesimlere ulaşmasını sağlayabilecek. Gördüğümüz kadarıyla 400 m2 galeri, 2000 m2 fuar alanı ve çeşitli kullanım alanlarıyla Bodrum’a gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Bodrum’da yaşayan sanatseverlere de hizmet veren önemli bir sanat merkezi olma yolunda.    
                                    



Yazı: Gülten İmamoğlu
 

Yazı ve Fotoğraflar: Gülten Imamoğlu

Paylaş:


Yorum yapmak için tıklayın

Diğer Yazıları

10 yıl önce

Anıtsal Seramik Heykel Öncüsü Jun Kaneko Yazan:Gülten İmamoğlu

11 yıl önce

Sıradışı Bir Kentte Sıradışı Bir Sanatçı Dali Venedik'te Yazan:Gülten İmamoğlu

11 yıl önce

Arco Madrid'in Ardından Yazan:Gülten İmamoğlu ekavArtblog

12 yıl önce

Asya Sanatının En Seçkin Örnekleri Bu Müzede

12 yıl önce

Dünyanın Kadın Sanatçılara Ait Tek Müzesi

En Çok Okunanlar