Mardin’de Murat Germen Retrospektifine Ziyaretçi Rekoru | ARTtvNews

ArtNews

7 yıl önce


Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi’nde 10 Eylül’de kapılarını açan çağdaş fotoğraf sanatçısı Murat Germen’in “Fotoğrafın Türlü Halleri – Murat Germen: Kesit Retrospektif” isimli sergisini şimdiye kadar 30 bin kişi ziyaret etti.


 

“Fotoğrafın Türlü Halleri – Murat Germen: Kesit Retrospektif” sergisini 3 ayda 30 bin kişi ziyaret etti
 
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “Çok sayıda tarihi ve kültürel varlığıyla çekim merkezi olan Mardin, birkaç yıl öncesinin görkemli kültür sanat ortamına hızla kavuşuyor. Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, gerek Mardinlilerin, gerekse yerli ve yabancı turistlerin her zaman değişmez ziyaret noktası olmuştu. Gösterilen ilginin daha da artmış olması bizim için büyük mutluluk” dedi.




Yoğun ilgiyle karşılanan sergi; aşırı kentleşmenin etkileri, yerel kültürlerin belgesel sürdürülebilirliği, insanın doğada neden olduğu tahribat gibi temalara odaklanıyor. Sergide, sanatçının son dönem üretimlerinin yanı sıra, farklı serilerinden örneklerle birlikte, hem spontane hem de kontrollü efektler kullanılarak ortaya koyduğu ilk dönem yapıtlarından oluşan 52 eseri yer alıyor.



Mimari bakış açısını ve teknolojinin sunduğu imkanları fotoğraf sanatıyla birleştiren ve dijital araçları kullanarak görsel kent tasvirlerinin sıradanlığını ve aşinalığı kıran “Fotoğrafın Türlü Halleri – Murat Germen: Kesit Retrospektif”, 31 Mart 2019 tarihine kadar Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.



Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine Sabancı Vakfı tarafından restore edilerek Mardin’in kültür sanat hayatına kazandırılan Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, Pazartesi günleri hariç, 08.30 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Hazırlayan: Pınar Saraçoğlu

Yazı ve Fotoğraflar: ArtNews

Paylaş:


Yorum yapmak için tıklayın

Diğer Yazıları

dün

Ferda Art Platform ve Futy Art Gallery, 'The Path' Sergisiyle İzleyiciyi Kendi Yolunu Çizmeye Davet Ediyor

dün

2026 Duygu Asena Ödülü Zeynep Oral’ın

5 gün önce

Çanakkale Bienali’nin Troya Pavyonu Malta Bienali'nde İzleyiciyle Buluşuyor

5 gün önce

Küresel Ağlar, Artan Gözetim: TAKIMYILDIZLARI G-Art Galeri’de

6 gün önce

Moni Ankara’da: Salt’ın Kitap Yayınıyla Söyleşi ve Tanıtım

En Çok Okunanlar