Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması | Akbank Sanat
98 B izlenme 31.10.2020Akbank Sanat 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi
28 Haziran-31 Temmuz 2019
Akbank Sanat
Çağdaş Sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması sonuçlandı. Seçilen eserler, 28 Haziran- 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında Akbank Sanat'ta sergileniyor. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yaklaşık 800 başvuru arasından 20 sanatçının eserleri sergi seçkisinde yer almaya hak kazandı. Yarışmanın jüri üyeleri arasında serginin küratörü Prof. Melih Görgün, Bremen Kunst Akademie’den Prof. Dr. Aslı Serbest ve Hamburg Hafencity Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mona Mahall yer aldı.
Eseri sergilenecek genç sanatçıların 10’u İstanbul, 5’i Ankara 1’i ise İzmir'deki üniversitelerden, 4 sanatçı ise Zonguldak, Hatay, Eskişehir ve Edirne’den yarışmaya katıldı. 28 Haziran – 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta ücretsiz olarak görülebilecek sergide eserleri yer alacak sanatçıların isimleri şöyle; Ahu Akgün, Cemil Toprak, Çağla Vera Kılıçarslan, Dilara Özüçelik, Egemen Tuncer, Engin Ümer, H. Esra Oskay-Malicki, Hazal Ünsal, Kadir Kayserilioğlu, Lara Lakay, Larissa Araz, Meltem Koçak, Merve Vural, Numan Erdinç, Osman Sami Temizel, Özge Yalacak, Semiha Betül Yıldız, Semra Doğan Ak, SUPER NORMAL, Ufuk Aydın. Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ahu Akgün, Merve Vural, Özge Yalacak ve Semra Doğan Ak ödüle layık görüldü.
Bu yıl yarışmanın teması; “Ortak Stratejilerin Gösterisi”
Günlük yaşam pratiğimizdeki değişimler, dönüşümler ve gösteriler, yeni kelimeler ve yeni vizyonların birlikteliğinden ortaya çıkacak yeni durumlar, hayatta kalma stratejileri için de bir ortak alanı oluşturmaktadır. Tüketim ideolojisinin kavramları yeniden biçimlendirme güç ve pratiği içinde, çağdaş sanat ve kültür, daha iyi bir geleceğe yönelik yaratıcı öneriler için kritik bir güç ve alan olacaktır.
Alain Badiou’nun “Yüzyıl” (Le Siècle*)'da yazdığı gibi bu yüzyıl yarılmaların, çatışkıların yılı olacaktır. Her gün yeni insan kitlelerinin kendi yerlerinden, ana yurtlarından uzaklaştırıldığını bildiren bir haberi dinliyor veya doğrudan içinde buluyoruz kendimizi. Bir yanda gelecek dünyasının kendi tüketim ideolojisi için kullandığı kavramlar çeşitlilik, eşitlik, farklılık kavramları üzerinden algı oyunları, öte yanda büyük yer değiştirmelerle birlikte geliştirilen küresel erkler ve tüketilen birey. Bu antagonizmada medya araçları vasıtasıyla yeni bir gözlemleme ve yorum bilgisine de sahip olmaktayız.
Müzik: Müzikotek