Dilara Şahin | Yabancı | TMMOB Mimarlar Odası İstanbul

65 B izlenme
6.11.2020

Dilara Şahin
"Yabancı"
23 Mart - 3 Nisan 2015
TMMOB Mimarlar Odası
İstanbul Büyükkent Şubesi

“SEYRİN SEYRİ”

Resme başlama maceramı sorsalar; “derim ki, aslında resme hiç başlamadım, resim doğduğum günden beri genlerimde olan bir şeydi.” Çocukluk günlerimde kağıtlara karaladığım oyun arkadaşımdı… Sonrasında hayallerimi aktardığım ortağım… Şimdi ise tutkum, sığınağım, sırdaşım, uğraşım oldu… Benimle birlikte büyüdü resme dair ne varsa, benimle birlikte olgunlaştı …Fırça, kalem, çizgi, leke gibi resim enstrümanları içimdekileri dışavurmama aracılık etti… Bir tutkuydu benim için resim ancak evlendikten sonra uzunca bir süre istemeyerek ara versemde içimde hep diri kalmasını sağladım. Tekrar ucundan yakaladığımda renk ve çizgi dünyasında yeniden yaşamaya başladım.

Çalışmalarımda bana katkı sunan üç hocam oldu.

Resimlerine hayranlık duyduğum ve en sevdiğim kadın ressamlarımızdan Cansen Ercan ile çalışmaya başladım ilk önce… Deseni ve plastik temel eğitimi aldığım Ercan, beni daima özgür bıraktı ve bu süreçten en önemli sonuç, özgünlük ortaya çıktı. Bazılarının basit görebileceği çalışmaları bile müthiş önemsedi, ciddiye aldı. Sanırım bir atölye hocası ve özelliklede sanat eğitimcisi için böylesi bir yaklaşım çok çok önemli olsa gerek… Ancak böylesi ortamlarda öğrenci çalışmaya motive olur, heveslenir ve cesaretlenir ki buradan yenilik özgünlük çıkar... Bu katalog aracılığı ile beni yüreklendirdiği için Cansen Ercan hocama bir kez daha teşekkür ediyorum…

İkinci atölye hocam Mahir Güven oldu. Bilindiği üzere Mahir Güven, gerek kendi desen çalışmaları ve gerekse desen eğitimciliği açısından önemli isimlerden biridir. Desen çalışmalarımdaki çizgi hatalarıma sabır ve sevgiyle dikkat çekip düzeltmem ve tekrar etmem yönünde olumlu bir eğitim model sağladı. Bazı kullanmadığım renklerin resimdeki değerlerini anlattı. Onunla ilk derslere başladığımda kendimi birinci sınıfa başlamış çocuk gibi hissettim. Mahir Güven’in bana çok şey verdiğine  ve bunun devam edeceğine inanıyorum. Hocalığı ve çalışmalarıma olumlu katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Gelelim üçüncü ve son ya da ilk hocama…

Burada sıralama gereği üçüncü diyeceğim ama benim sanatla yaşamamı sağlayan, hayatımı bir bakıma anlamlandıran hocam, yüzünü hiç görmediğim, sesini hiç duymadığım, varlığında bir araya gelme gururunu maalesef yaşayamadığım değerli ressam Bedri Rahmi Eyüpoğlu’dur…

Atölyesinin girişindeki yazılı olan yemini resimde kendime düstur edindim…

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun aynı zamanda çok iyi bir yazar ve de şair olduğunu biliyordum fakat bu müstesna sanatçının resim ve yaşam üzerine yazdıklarını okuyunca ondan öğrenecek çok daha fazla eksiğimiz olduğu kanaatine vardım.  
Bu nedenle kitaplarını tekrar tekrar okumak başka bir eğitim sürecimi oluşturmakta…
Bütün ruhumla ruhuna sevgi ve saygılarımı yolluyorum…
                                                                                                                                                      DİLARA ŞAHİN - Kasım 2011 - Kuzguncuk

Müzik: Müzikotek


Benzer Videolar

En Çok İzlenenler