Zamanı Zamana Bırak,Kimlikler-Riff Art Project Galeri

9 B izlenme
6.01.2021

ZAMANI ZAMANA BIRAK, KİMLİKLER

KOLEKTİF SERGİ
11/05 - 9/06 2012

2008’de Strasbourg’da kurulduktan ve 2009’da Paris’e yerleştikten sonra, Riff Art Projects galerisi İstanbul’da, Tophane’nin tarihi bir binasında yer almaktadır . 250 metrekare üzerine kurulu 9 sergi salonuna sahip olan galeri, 10 Mayıs-9 Haziran 2012 tarihleri arasında bir karma sergi düzenlemekte ve aşağıdaki sanatçıları ağırlamaktadır:
Pascal Bazilé, Stefano Bombardieri, Jean-Marc Bustamante, Piero Gilardi, Kriki, Jennifer Lund, Arjan Mak, Jean-Claude Meynard, Andrej Pirrwitz, Nicolas Schneider, Thomas Tronel-Gauthier, Damien Valero, Patrice Valota, Bernar Venet, Pierre Zarcate.

(Le temps au temps, Identités) Zamanı Zamana Bırak Kimlikler başlıklı sergi, Miguel de Cervantes’in aynı adlı kitabında Don Quichotte’un söylediği “Il faut donner du temps au temps” (Zamana zaman vermek lazım) cümlesinden esinlenmiştir. Kimlikler kavramı sergide çokanlamlı bir şekilde sunulmakta; kimlik, önce eşsizlik tanımlaması, sonra da insanlığın kökenleri, dallara ayrılması, gelişimi ve yayılışı üzerinde yarattığı sorgulama üzerinden ele alınmaktadır.

Galeri, bu etkinlik dahilinde bazı uluslararası sanatçıların önemli eserlerini de sergilemekte. Bernar Venet’den “86.5° Arc x 8”. Bu anıtsal eserin incelenmesi 2011’de (Fransa) Versay’da gerçekleşen bir törenle yapılmıştır. Jean Marc Bustamante’den, Kunthaus de Bregenz’deki Beautiful Days (Avusturya) sergisinde yer alan Okinawa ve George Pompidou Merkezi’nin koleksiyonundaki “Fotoğraf Tabloları”serisinden çıkan T.12.78 eserleri, ayrıca Piero Gilardi’nin Torino Castello di Rivoli Museum of Contempory Art’da (İtalya) sergilenen ve gelecek günlerde Van Abbemuseum (Eindhoven, Hollanda) ve Nottingham Contempory (UK) sergilenecek olan “Tapis-Natures” yani Doğal Halılar da sergide yer almaktadır.

Le temps au temps, Identités (Zamanı Zamana Bırak, Kimlikler) gerek teorik gerekse şekli açıdan seçici bir eser segilemektedir.
Sanatçılar tarafından sunulan eserler, izleyicilere kimliğin araştırma alanlarını, dolambaçlarını ve gelişimlerini özgürce gözetme şansını veren değişik üretim dönemlerini içermektedir.

 


En Çok İzlenenler