Atis Fuarcılık'tan Sanata Yeni Bir Soluk: ARTNOUVA Sanat Fuarı

ArtNews

4 gün önce

ARTANKARA ve ARTCONTACT İSTANBUL’dan sonra, sanat dünyasına yeni bir soluk kazandırmak amacıyla 16-20 Ekim 2024 tarihleri arasında ATO Congresium’da ARTNOUVA Sanat Fuarı sanatseverlerle buluşuyor.

Mimarlar Odası, BRHD, TUSGAD işbirliği ile “Yeni Sanat Akımı”ndan ilham alıp sanat ile mimariyi bir araya getirmeyi hedefleyerek sanat galerileri, sanat projeleri ve üniversitelerin yanı sıra mimari projelere de ev sahipliği yaparak, sanatseverlere zengin bir deneyim sunulacak. 100’ün üzerinde katılımcının çatısı altında binin üzerinde sanatçı, 20 söyleşi, workshoplar, atölye çalışmaları ve dinletilerin gerçekleştirileceği fuar 10:00-20:00 saatleri arasında sanat dostlarını ağırlamayı bekliyor. 

“ART NOUVA” DANIŞMA KURULU TOPLANDI

Türkiye’nin sanat gündemine 10 yıldır ArtAnkara’yı yerleştiren ATİS Fuarcılık, sanat dünyasına yeni bir soluk getirmek için bu yıl ilk kez Art Nouva Sanat Fuarını düzenliyor.

Sanatı ve sanatın bir dalı olan mimariyi ortak zeminde buluşturmayı amaçlayan Art Nouva Sanat Fuarı, 16-20 Ekim tarihleri arasında Congresium’da gerçekleştirilecek.

ATİS Fuarcılığın, TMMOB- Mimarlar Odası, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) ve Tüm Sanat Galerileri Derneği (TÜSGAD) desteğiyle düzenlediği Art Nouva Sanat Fuarı, zengin içerik ve programıyla sanatseverlere benzersiz bir deneyim sunacak.

Sanat dünyasının önemli buluşmalarından biri olmaya aday Art Nouva öncesinde,  JW Marriott Otel ev sahipliğinde Danışma Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıya kültür, sanat, basın ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Fuarın organizasyon sürecinin değerlendirildiği, katılımcılar ile ziyaretçilere en iyi deneyimi sağlamak adına stratejilerin ele alındığı toplantıda, Art Nouva’nın bu bağlamda nasıl bir platform sunabileceğine dair görüş alışverişinde bulunuldu. 

Sanat fuarları arasında yeni bir marka : Art Nouva

ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül konuşmasında, sanatta köklü bir geçmişe sahip olan Başkentin, ArtAnkara’nın ardından Art Nouva Sanat Fuarıyla da sanattaki yerini ve gücünü korumasını amaçladıklarını belirtti. 

Ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarında 43 yıllık deneyimle hareket ettiklerini belirten Aygül, “Art Nouva’yı da ArtAnkara gibi çevre ülkelerde aranan, anılan bir fuar haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Krizlerde en hızlı terk edilen başlığın sanat olduğunu anımsatan Bilgin Aygül konuşmasında, ulusal ve uluslararası fuarların sanatın kıymetini ortaya koymak ve sanatı geniş kitlelere ulaştırmak açısından önemine değindi.

Sanatta başarı, hayatta başarı

Sanatçı, akademisyen Prof. Dr. Hasan Pekmezci de konuşmasında, uluslararası başarı sıralamasında bu yıl ilk 25’te yer alan üniversitenin sanata verdiği öneme ilişkin bir çalışma yaptığını belirtti.  Dünya sıralamasındaki ilk 25 üniversitenin hepsinin sanat müzesi olduğuna işaret eden Hasan Pekmezci, “Bu üniversiteler sayıları 300 bine ulaşan koleksiyonlara sahip. Arkeoloji ve etnografi müzelerini de ekleyince müzelerdeki objelerin sayısı 4-4.5 milyona ulaşıyor. Sanatın hayattaki, toplumdaki etkilerinin göstergesi olması açısından bu tespit dikkate alınmalıdır” diye konuştu.

Geniş katılımla gerçekleşen toplantıda, fuar etkinlik programının kapsam ve içeriğinin yanı sıra sanat eğitiminin daha etkin hale getirilmesi ve sanatın gelişmesi için yapılabilecekler, bu bağlamda sanat fuarlarının sürece katkıları ve Art Nouva’nın tanıtımına ilişkin başlıklar ele alındı.

Danışma Kurulu toplantısında ayrıca, Ankara dışından gelerek fuarı ziyaret etmek isteyen Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine ücretsiz giriş hakkı tanınması kararlaştırıldı.

Art Nouva Danışma Kurulu toplantısına, Mimarlar Odası Genel Sekreter Yardımcısı Petek Ceyhan Ergül, Yönetim Kurulu Üyesi Songül Üzgün, BRHD Başkanı Süleyman Dündar, TÜSGAD Başkanı Okan Sartaş, Prof. Dr. Hasan Pekmezci, Hacettepe Üniversitesi GSF öğretim üyelerinden Prof. Dr. Namık Kemal Sarıkavak, Prof. Dr. İsmail Ateş, Çankaya Üniversitesi HİR Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Gazi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nur Gökbulut, ERİMTAN Müze Müdürü Nazan Gezer, Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Şevket Bülent Yahnici, MAG Medya Kurucusu Can Çavuşoğlu, ATİD Yönetim Kurulu Üyesi Gülin Akman, ANTOD Başkanı Atilla Aytun, Mimar Emin Mahir Balcıoğlu, Kadri Atabaş ve Yakup Hazan, Gazeteci Deniz Zeyrek ve Şükrü Küçükşahin ile ATİS Fuarcılık Koordinatörü Kazım Çağlayanel gibi isimler katıldı.

ArtAnkara’ya 10 yıl boyunca büyük katkılar sağlayan ve geçtiğimiz Mayıs ayında vefat eden ArtAnkara Danışma Kurulu üyesi, sanatçı, bilim insanı Zafer Gençaydın, Art Nouva Danışma Kurulu toplantısında saygı ve rahmetle anıldı.

 

Yazı ve Fotoğraflar: ArtNews

Paylaş:


Yorum yapmak için tıklayın

Diğer Yazıları

dün

Sanat, Yapay Zeka ve Algının Geleceği Eşsiz Bir Deneyimle Hope Alkazar'da

4 gün önce

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi'nde “Bir Koleksiyoner Hikâyesi: Taviloğlu Koleksiyonu” Sergisi Ziyarete Açıldı

5 gün önce

28. İstanbul Tiyatro Festivali'nde Shakespeare Rizgarı Esecek

5 gün önce

BASE’in 8. Edisyonu 27 Kasım-1 Aralık Tarihleri Arasında Gerçekleşecek

6 gün önce

9. Çanakkale Bienali Mekanlarını ve Sergileri Tanıyalım

En Çok Okunanlar