1d924af2-c320-4af8-84fd-2cfae5b5095a.jpeg

2.İstanbul Tasarım Bienali | Galata Özel Rum İlköğretim Okulu

104 B izlenme  
7.11.2020
2. İstanbul Tasarım Bienali
"Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil"
1 Kasım - 14 Aralık 2014
Galata Özel Rum İlköğretim Okulu

 
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından,  Zoë Ryan küratörlüğünde Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil başlığıyla düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, 1 Kasım Cumartesi günü kapılarını açıyor. 14 Aralık tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek bienalin ortak alanı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, 53 projeye ve bienal süresince 6 hafta boyunca devam edecek paneller, söyleşiler, atölye çalışmaları, film gösterimleri gibi pekçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bugünün tasarım çalışmalarının bir portresini çizmeyi hedefleyen ve “Şu anda gelecek nedir?” sorusunun cevabını arayan bienal, Arçelik, Doğuş Grubu & Bilgili Holding, ENKA Vakfı ve VitrA eş sponsorluğunda düzenleniyor.   
 
2. İstanbul Tasarım Bienali, 30 Ekim Perşembe sabahı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın toplantısına, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, 2. İstanbul Tasarım Bienali Küratörü 
Zoë Ryan ve İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova konuşmacı olarak katıldı. 
 
Küratör Zoe Ryan toplantıda yaptığı konuşmasında bienale dair görüşlerini şöyle ifade etti: “İstanbul, gelişmekte olan yaratıcı potansiyeliyle tasarım konusunda düşünmek için özellikle uygun bir şehir. Türkiye’deki gündelik yaşamı birebir etkileyen konulara odaklanan bienal, mevcut zengin diyaloğa katkı sağlamak üzere, dünyanın dört bir yanında üretilmiş ve yeni doğan koşullara odaklanan çeşitli tasarım fikirlerini bir araya getiriyor.” Ryan ayrıca şöyle ekledi: “2014 İstanbul Tasarım Bienali, tartışma başlatacak bir girişim olarak düşünüldü. Bugünün yetenekli tasarımcılarının çeşitli projelerini bir araya getiriyor; aciliyet noktaları belirlemede ve günlük hayatta karşılaştığımız objeler, binalar ve çevremizi sorgulamada tasarımın oynadığı önemli rolün altını çiziyor ve çözüm oluşturma ve bu çözümleri hayata geçirme olanağı sunuyor.” 
 
Basın toplantısının ardından bienal sergisi, küratör Zoë Ryan ve yardımcı küratör Meredith Carruthers rehberliğinde gezildi. Sergi gezisinin ardından 2. İstanbul Tasarım Bienali Etkinlik Alanı Antrepo 7’ye geçilerek buradaki Akademi Programı sergileri ve diğer etkinlikler basına tanıtıldı. 
 
Bienalin ortak alanı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu
 
2. İstanbul Tasarım Bienali’nin ortak alanı olan Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nun tüm katlarında yaklaşık 2.300 metrekarelik bir alana yayılan sergi, geleceği hayal ederken gündelik hayatta karşımıza çıkan tasarımlara ve bu alanda yenilikçi yaklaşımları benimseyen projelere yer veriyor. Sergide, Avustralya’dan Çin’e Fransa’dan Japonya’ya Meksika’dan Türkiye’ye Hollanda’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne 20’den fazla ülkeden katılan 200’ün üzerinde tasarımcının, tasarım, teknoloji, moda, grafik tasarım, şehircilik, ürün tasarımı, film ve yemek gibi alanları kapsayan 
53 projesi yer alıyor.  
 
Küratör Zoë Ryan ve yardımcı küratör Meredith Carruthers, sergi alanını çalışmaların içeriğine göre 
5 bölüme ayırıyor. Farklı manifesto konularına göre derlenen bölümler, Yayın Bölümü, Kişisel Bölüm, Kaynaklar Bölümü, Norm ve Standartlar Bölümü ve Toplumsal İlişkiler Bölümü’nden oluşuyor. 
 
Sergide ayrıca, küratörlerin tasarım sergilerinin tarihini incelediği “Bir Manifesto Olarak Sergi” başlıklı projesi de sunuluyor. Küratörlerin araştırmacı Maggie Taft ile işbirliği içinde bir araya getirdiği bu projede, 1956-2007 yılları arasındaki dönemden on üç tarihi etkinlik üzerine araştırmalar yer alıyor. 
 
Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nun giriş katı altı hafta boyunca haftanın her günü farklı etkinlikler de ev sahipliği yapıyor. Salı günleri Kontraakt ekibinin yayın programı, Çarşamba günleri söyleşi ve paneller, Perşembe günleri ise film gösterimleri ve atölye çalışmalarıyla tasarım meraklıları için bir buluşma noktası oluyor.  
Müzik:Müzikotek
Devamı

Seçtiklerimiz

Bizi Whatsapp'ta takip edin