Pembe Bulutların Üstünde | Chi Art Gallery
90 B izlenme 18.02.2026Pembe Bulutların Üstünde
9 Ocak – 21 Şubat 2025
Chi Art Gallery
Başlangıçlar ve bitişler ile birlikte yeni gelen, yeniden başlayan şeyler karşısında iyilik ve kötülüğün içinde umutlu bir alan açmayı öneren ama aynı zamanda karanlıkta umudu bulabilmenin de yolunun mümkünlüğünü irdeleyen “Pembe Bulutlar Üstünde” sergisi Chi Art Gallery’de açıldı. Umutlu ve umutsuz olasılıklar ve ironiler içindeki arayışları derinleştiren ve herkes tarafından bu arayışların sorgulanmasını teşvik eden sergi, yeni bir düzen tahayyülünü öneriyor.
“Pembe Bulutlar Üstünde” sergisi, yeni bir yaşam döngüsünün mümkünlüğüne inananlara bir davet olarak dikkat çekiyor. Pembe bulutların üstünde buluşmak, tüy gibi hafiflemek ve daha yumuşak, hoşgörülü ve kapsayıcı olmak… İşte tam da burada umut, her şeyin başladığı yer olarak konumlanıyor. Her bulut, bir ihtimaldir; her ihtimal, bir umut.
Sergide yer alan sanatçılar: Beyza Boynudelik, basako, Eyhan Çelik, Tuba Geçgel, Alla Güner, Elifko, Horasan, Candan İşcan, Deniz Pireci, Hüseyin Rüstemoğlu, Ege Subaşı, Deniz Varlı, Damla Yalçın.
Bir ütopyanın izini süren bu sergi, pembe rüyaların yalnızca çocuk masallarına ait olmadığını, aksine umutla beslenen bir yetişkin tahayyülünün de meşru bir ifadesi olabileceğini savunuyor. Burası, dünyanın sınırlarını aşmayı, şiddet, savaşlar, bitkinlikler ve karmaşanın ötesinde bir düzen kurmayı düşleyenlerin imgelerini sunuyor. Pembe bulutlar, bu düzenin metaforik zemini; hafif, yumuşak ve sarmalayıcı bir alanda kucaklayıcı ve kapsayıcı olarak betimleniyor.
Sergiyi 21 Şubat tarihine dek ziyaret edebilirsiniz.
Chi Art Gallery Artweeks İstanbul’da | Artweeks İstanbul
120 B izlenme 20.02.2026Bridges | Maslak 310 Galeri
594 izlenme 22.04.2026Zeynep Yılmaz Çolak | Renk ve Hakikat | Galerie d’Art La Visione
468 izlenme 23.04.2026Mathias Hornung | Yüzeye Vuran | Anna Laudel İstanbul
594 izlenme 24.04.2026