Rastlaşmalar Vol.2 | 42 Maslak Artplatform

528 izlenme  
13.06.2026

Rastlaşmalar Vol.2

21 Mayıs - 21 Temmuz 2026

42 Maslak Artplatform

Rastlaşmalar Vol. 2, The Art of Frugal Hedonism başlığıyla 42 Maslak Artplatform’da Küratörlüğünü Esmer Erdem’in üstlendiği “Rastlaşmalar Vol. 2”, 21 Mayıs – 21 Temmuz 2026 tarihleri arasında 42 Maslak Artplatform’da sanatseverlerle buluşuyor. İstanbul’da farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getiren Rastlaşmalar Vol. 2, The Art of Frugal Hedonism başlığı altında 42 Maslak Artplatform’da ziyarete açıldı.

21 Mayıs – 21 Temmuz 2026 tarihleri arasında görülebilecek sergi, resim, heykel, seramik, cam, tekstil, enstalasyon ve karma teknik üretimleri aynı seçki içinde buluşturuyor. Esmer Erdem kürasyonuyla hazırlanan sergi, “frugal hedonism” kavramını çağdaş sanatın malzeme, emek, hafıza ve dönüşümle kurduğu ilişki üzerinden ele alıyor.

Haz ile ölçülülük, gündelik olan ile estetik deneyim, tüketim ile yeniden kullanım arasındaki gerilim, serginin düşünsel zeminini oluşturuyor. Sergi, azla çoğalan duyusal deneyimlere, malzemenin taşıdığı geçmişe ve beklenmedik karşılaşmaların açtığı yeni anlam alanlarına odaklanıyor. Rastlaşmalar Vol. 2, farklı kuşak ve üretim pratiklerinden sanatçıların eserleri aracılığıyla camdan tekstile, porselenden metale, mermerden tuvale uzanan geniş bir malzeme alanı sunuyor. Atık cam, geri dönüştürülmüş metal, doku, taş, boya ve zanaat temelli üretimler; kırılganlık, kimlik, beden, doğa, kent, bellek ve dönüşüm gibi kavramlarla birlikte düşünülüyor. Sergi, izleyiciyi yalnızca yapıtların karşısında durmaya değil, malzemelerin taşıdığı izler, yüzeyler ve hikâyeler arasında kendi karşılaşmasını kurmaya davet ediyor.

Sergide eserleri yer alan sanatçılar: Adnan Doğan, Ahmet Öktem Arıç, Aslı Aydemir, Aslı Jackson, Bahadır Kurt, Bahadır Yıldız, Çağdaş Erçelik, Deniz Pireci, Elif Sözkesen, Gül Bolulu, Korkut Sönmez, Melek Hidayetoğlu, Mehrnoush Esmaeilpour, Murat Tayfun Başaran, Özge Biçer, Pemra Aksoy, Refika Onur Mikar, Sanem Tufan, Selçuk Gürışık, Setenay Özbek, Sevim Arslan, Sinem Bezirci, Taha Baydar, Tansu Kırcı, Yağmur Kevser Barutçu ve Yücel Kale. 42 Maslak’ın gündelik dolaşım alanı içinde konumlanan sergi, sanatla karşılaşma deneyimini kapalı ve ayrıcalıklı bir alandan çıkararak günlük hayatın ritmiyle ilişkilendiriyor.

The Art of Frugal Hedonism, gösterişten uzak ama duyusal olarak zengin bir estetik alan önerirken; izleyiciye malzemeye, emeğe, doğaya ve hafızaya daha dikkatli bakma çağrısı yapıyor. Sergi: Rastlaşmalar Vol. 2 — The Art of Frugal Hedonism Küratör: Esmer Erdem Yer: 42 Maslak, 42 AVM, 5. Kat, Artplatform Adres: Maslak, Ahi Evran Caddesi No: 6

Devamı

Seçtiklerimiz

Bizi Whatsapp'ta takip edin