Işıyan Sabahlara Doğru ''Afganistan'' | ARTtv
24 B izlenme 3.12.2020Düne ait ne varsa dünle beraber gitti cancağızım, artık yeni şeyler söylemek lazım…” Mevlana’mızın ünlü deyişi ile dünyada artık beyaz bir sayfa açılmasını diliyor ve bu çalışmayı Dünya barışı ile kardeşliğine ithaf ediyoruz’ diyen fotoğraf sanatçıları Gülnur Sözmen ve Caner Şenyuva; sözü, yaşanan çok ağır şartlara rağmen Afganistan’da da ‘hayatın’ var olduğunu anlatan çarpıcı fotoğraf karelerine bırakıyorlar… “Işıyan Sabahlara Doğru Afganistan” Fotoğraf Sergisi 21 Mayıs -31 Temmuz 2009 tarihleri arasında, Rezan Has Müzesi C Blok Sergi Salonu’nda, 09.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Savaş ile yaşam arasına sıkışmış Afgan halkının hayatından kesitler sunan ve yaklaşık 50 adet büyük boy sanatsal baskı ile sunulan sergi, bir ülkeye iki farklı bakış açısını yansıtırken, sanatçıların Afganistan’da yaşadıklarını, zaman ve mekana da tanıklık edebileceğiniz bir belgesel niteliği taşıyor.
Sözmen ve Şenyuva, umduklarından daha fazlasını, sokaktaki Afgan halkının kameralarına her gülümseyişlerinde bulmuşlar. Kendi ifadeleriyle bu sergi; Afgan halkı üzerinden hepimizin aynı bütünün parçaları olduğumuzu” hatırlamamıza ve barış yolunda bir araç.
Karamani Seramik Atölyesi'nin Üçüncü Büyük Grup Sergisi | Schneidertempel Sanat Merkezi
42 izlenme 18.06.2025Sıradışı Minas: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Esin ve Yeniliğin Hikâyesi | Pera Müzesi
54 izlenme 24.06.2025"Manzara" | Atatürk Kültür Merkezi
48 izlenme 26.06.2025Franz Erhard Walther | Heykel Olma Teşebbüsü | ARTER
51 izlenme 27.06.2025