ekavbanner1.jpg

İçsel Diyalogdan Kültürel Katmanlara: Hüsamettin Koçan’ın “Ben Bu” Sergisi CerModern’de

ArtNews

10 saat önce

Hüsamettin Koçan, “Ben Bu” sergisiyle kendi içsel dünyasının izlerini izleyiciye açıyor. Sergi, sanatçının varoluş sorgulamasının, kültürel katmanların ve üretim mantığının görselleşmiş hâli olarak öne çıkıyor. 10 Mart – 29 Nisan 2026 tarihleri arasında Cermodern’de izleyiciyle buluşan sergi, Koçan’ın içsel diyaloguna tanıklık etme çağrısı niteliğinde. İzleyici, sanatçının kendiyle yürüttüğü hesaplaşmanın ve geçmişle bugün arasında kurduğu köprünün içinde yer alıyor.

Baksı Müzesi’nden gelen eserler ve İstanbul’daki atölye çalışmalarının birleştiği “Ben Bu”, geçmişle bugün arasında çok katmanlı bir anlatı kuruyor. Koçan, mekânı ve çevreyi üretim alanına dönüştürürken, doğayı yalnızca gözlenen bir manzara değil, sanatın kurucu unsurlarından biri olarak konumlandırıyor. 

Sergide kullanılan malzemeler ve teknikler, Koçan’ın çok katmanlı sanat dilini gözler önüne seriyor. Toprak, boya ve tuval, camaltı resimlerdeki kırılganlık, silikon ve metaldeki geçirgenlik, dijital baskılar ve kitsch öğeler, Anadolu bozkırının renkleri ve dokularıyla buluşuyor. Heykellerde seramik ve metal, Şahmaran ve demon figürlerini çağdaş bir temsil alanına taşıyor; geçmişin kültürel sembolleri, bugünün duyusal ve kavramsal diliyle yeniden varlık kazanıyor. 

Koçan’ın sanatı, insanı merkezine koyan bir üretim anlayışını da beraberinde getiriyor. Sergideki eserler, sanatçının doğum tarihinin ötesine uzanan bir kültürel zaman çizgisine temas ediyor; Şamanizm’den Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar uzanan farklı kültürel katmanlar çağdaş sanatın dili içinde yeniden yorumlanıyor. Böylece geçmiş ile bugün arasında çok katmanlı bir anlatı kuruluyor.

Hüsamettin Koçan / Ben Bu / Cermodern / 10 Mart – 29 Nisan 2026



En Çok Okunanlar

Bizi Whatsapp'ta takip edin