Karşılaştığımız imgeler, geçmiş ve gelecek hakkında neleri açığa çıkarır? Bir imgenin detaylı bir şekilde incelenmesi, dikkatimizden kaçan bağlantıları yeniden görünür kılabilir mi? In Sync, Ali M. Demirel, Deniz Tortum & Sister Sylvester, Doğa Ünyaylar, İmelda Kuyumcu, Kerem Ozan Bayraktar, Merve Mepa ve Toprak Fırat & Yasin Arıbuğa'nın işlerini bir araya getiriyor. Sergi, dünyayı yalnızca nesneler ve olaylar arasındaki nedensel ilişkiler üzerinden değil, eşzamanlılık deneyimiyle de görmeyi öneriyor. İçsel psikolojik manzaralarımız ile dışsal fenomenler arasındaki etkileşimden doğan anlamlı tesadüfleri vurgulayarak, zamansal bir varoluş çerçevesi sunuyor.

Toprak Fırat & Yasin Arıbuğa
Noise_MediaArt'ın ikinci edisyonunun bir parçası olan OI_Focus, medya ve teknoloji temelli sanatın bölgedeki farklı seslerini kutlamayı amaçlayarak Türkiye’den sanatçıları öne çıkarıyor. Teknolojiyle ilişkilenen zaman ve mekânın çeşitli biçimlerine odaklanan sergi, zamanın karmaşık yapısına dair derin kavrayışlar sunan ve 2005'ten günümüze uzanan işleri bir araya getiriyor. Heykel, video, yapay zekâ ve bilgisayar haritalamasını bir araya getiren sergideki işler, zamansal bütünlük fikrini altüst ediyor: çoğu zaman tesadüf olarak görülen anları geri kazanıyor ve öznel zaman algısına meydan okuyarak daha bütüncül bir akışı sunuyor. Yok olmaya yüz tutmuş ekosistemleri korumanın bir yolu olarak doğal dünyanın üç boyutlu modellerini içeren bir videodan, İstanbul'un trafik akışını izleyen kameraların yapay zeka tarafından müdahale edilmiş üç kanallı bir enstalasyonuna ve bir tomografi fosil rekonstrüksiyonuna kadar uzanan bu sanat eseri seçkisi, şimdiki anın çok yönlü, anlaşılmaz doğasını tasvir ediyor. Bu dokuz sanatçının tasavvur ettiği dünyada teknoloji, çevremiz ve insanlarla etkileşim kurmanın yeni örüntülerini oluşturmak için bir araç haline geliyor ve bize şimdi olarak anladığımız şeyi oluşturan kümülatif bilgiyi hatırlatıyor.

Merve Mapa
Viyana'da bir Neo-Rönesans mimarisi olan Palais Festetics'te gerçekleşen In Sync, izleyicileri varoluşumuzu şekillendiren eşzamanlılık örneklerini gözlemlemeye davet ediyor. Eserlerin oluşturduğu bu seçki, uyum vaad etmek yerine, şu anın tek gerçeklikmiş gibi yaşandığı günümüze bir arada var olduğumuz başka bir yolu hatırlatıyor.

Sanatçılar: Ali M. Demirel, Deniz Tortum & Sister Sylvester, Doğa Ünyaylar, İmelda Kuyumcu, Kerem Ozan Bayraktar, Merve Mepa, Toprak Fırat & Yasin Arıbuğa
Küratör: Zehra Begüm Kışla

17 saat önce
Frank Bowling Pera Müzesi’nde: Bacon ve Willing’den “Müdahaleler”
3 gün önce
İstanbul Sergi Ajandası: Eylül 2026
3 gün önce
Feminist Hareketin Öncü İsmi Gloria Steinem 92 Yaşında Hayatını Kaybetti
3 gün önce
Cadde160 Art Gallery Yeni Sezonu “Seçki 160” ile Karşılıyor
3 gün önce
Nâzım Hikmet’in İzinde Bir Ömrün Seyrüseferi: “Romantika” İzmir'de