Londra, geçtiğimiz ay sanat sezonuna hızlı ve yoğun bir giriş yaptı. Art arda açılan sergiler, fuarlar sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Bu etkinliklerden biri olan ve Saatchi Gallery de gerçekleşen START Art Fair 2019’da bulunan Acai Art Gallery’i ziyaret ettik.
Direktörlüğünü Didar Arslan’ın yaptığı Acai Art Gallery, fuara Monaco'lu sanatçı Patrick Faure ile katılmış. Türkiye’deki antik medeniyetlerden esinlenerek ortaya çıkardığı fauristik ve sürreal çalışmalarının hikayelerini Faure’dan dinleme fırsatını elde ettik.
Sanatçı eserlerinde yeni bir kavram olan Faurizm ile efsane, felsefe ve tarih arasında bir bağlantı kuruyor. İzleyiciyi incelemeye, sorgulamaya yönelten resimler, Türkiye’de bulunan pek çok antik şehirden ve hikayelerinden esinlenerek yapılmış.
Sık sık Türkiye’yi ziyaret eden sanatçının resimlerinde kullandığı semboller, resmin izleyiciye aktarmak istediği hikayeye ve mesajlara rehber olur cinsten.
Urfa’da antik kazılarda bulunan Mastürbasyon yapan Urfalı Adam’la baslattığı yeni ‘Agnoiaphobia’ yani ‘Cehalet Korkusu’ serisinin de bulunduğu sergide Patrick Faure, insanlığın nereden geldiği ve nereye gittiğine dair var olan sorgularını vurguluyor.
Resimler, bilinçli-farkında olmanın önemini ve nasıl bir cehaletin esiri olduğumuzu düşünmemiz için adeta birer hatırlatıcı. Sanatçı tarafından yorumlanan hikayeler bizleri daha çok araştırma ve sorgulama yapmaya yönlendiriyor.