Sanatın Kalbi Londra'da Attı! Frieze Haftası'ndan İzlenimlerim | Yazan Berrin Saran

Berrin Saran

5 yıl önce

Frieze Sanat Fuarı

Bu yıl 16.sı düzenlenen Frieze Londra Sanat Fuarı (Frieze London Art Fair) Ekim ayının ilk haftasında sanatseverlerle buluştu. Fuarın VIP/ Ön Gösterimi 2 Ekim tarihinde yapıldı. 6 Ekim'e kadar açık olan fuar ilk günden itibaren büyük ilgi gördü. 
 


Frieze Master- Michelangelo Pistoletto
 

36 ülkeden 160 galerinin katıldığı Frieze Sanat Fuarı, Regent's Park içinde açılan Heykel Parkı ile birlikte, Frieze London ve Frieze Masters olmak üzere iki ayrı fuar şeklinde gerçekleşti.
 


Frieze London- Stone Age Sophistication, Authenticjayc
 


Frieze London- Joyce Pensato, Stanley Whitney 
 

Frieze London Uluslararası Modern Sanatın (Contemporary) en iyi örneklerini sergilerken Frieze Masters'da ise 19.yy’dan 20.yy sonlarına kadar üretilen eserleri, antikaları, hatta etnografik çalışmalar sonucu bulunmuş eserleri de görmek mümkün oldu.



Frieze London - Jeppe Hein
 

PAD Tasarım Fuarı


Sanatseverler Frieze Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleşen tasarım fuarı PAD London'ı Berkeley Square'de her zaman ki yerinde ziyaret etme imkanı buldular. 
 

 

Mobilyadan, dekoratif objelere, mücevherden, saate ve antikalara kadar geniş bir tasarım yelpazesi izleyenlerle buluştu. PAD Londra'nın yanı sıra Paris’te FIAC Sanat Haftası'nda ve Cenevre'de de düzenleniyor.



Nacho Carbonell - Carpenters Workshop Gallery

Marc Quinn

Çağdaş İngiliz sanatının en önemli temsilcilerinden biri olan Marc Quinn 1964 yılında Londra'da doğmuştur. Anatomiyi sanat olarak gören Quinn, insanın varoluş serüvenini, ölüm-ölümsüzlük, evren ve zaman gibi konuları sorgulatmaktadır.
 


 

Geleneksel materyallerin dışında kullandığı malzemelerle dikkat çeken sanatçının, en çarpıcı yapıtları arasında; kendi başının balmumundan kalıbını alıp yine kendi kanı ile dondurarak ürettiği "Self", alışılagelmiş estetik algıları yıkarak Trafalgar Meydanı'na yerleştirdiği Antik Yunan engelli kadın heykelleri ve Antik Mısır'dan beri üretilen en büyük  altın heykel olan meşhur Kate Moss heykeli "Siren" yer alıyor. Sanatçının heykellerinin yanı sıra göz ve orkideleri resmettiği tabloları da ikonik eserleri arasında yer almaktadır.

 


Kate Moss, Siren
 

Marc Quinn Young British Artists Grubu'nun üyesidir. 2014 yılında Arter İstanbul'da "Aklın Uykusu" sergisini gerçekleştirmiştir.


Antony Gormley

İngiliz Çağdaş sanatının en önemli isimlerinden olan Sir Antony Gormley 1950 yılında Londra'da doğmuştur. 1994 yılında heykel dalında dünyanın en prestijli ödülü olan "Turner" ödülünü kazanan sanatçı, 2003 yılından bu yana Kraliyet Akademisi'nin üyesidir. Temel uğraşı heykel olarak görülse de "Çizim yapılmayan her gün, boşa geçirilen bir gündür." diyecek kadar da ressamdır. 
 


 

Yunan adası Delos'da Antony Gormley'nin son yirmi yıl içinde ürettiği 29 insan vücudu heykeli sit alanı içine yerleştirilmiştir. Sergi, Gormley'nin insan vücudu ve mekân arasındaki ilişkiyi araştıran heykellerine yeni bir boyut kazandırmıştır.



 

Antony Gormley'nin Royal Academy of Arts London'da gerçekleşen retrospektifi, Frieze Sanat Haftası ile eş zamanlı olarak açılmıştır. Sergide Courtyard ile birlikte 13 ayrı bölüm vardır.
 



Yazan: Berrin Saran
 

Yazı ve Fotoğraflar: Berrin Saran

Paylaş:


Yorum yapmak için tıklayın

Diğer Yazıları

bir yıl önce

Miami Sanat Haftasından İlgi Çekici Renkli Etkinlikler | Yazan Berrin Saran

6 yıl önce

Frida Kahlo’nun Sıradışı Hayat Hikayesi, Victoria and Albert Müzesi’nde | Yazan Berrin Saran

6 yıl önce

2018 Londra Frieze Sanat Fuarı’nın Ardından | Yazan Berrin Saran

6 yıl önce

Osman Hamdi Bey Olmasaydı, Olmazdık | Röportaj Berrin Saran

7 yıl önce

Arslan Sükan'dan Defilelerin Perde Arkası Hikayeleri | Yazan Berrin Saran

En Çok Okunanlar