İstanbul Kültür Yolu Festivali Başlıyor!

ArtNews

2 ay önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on üçüncü durağı, kültür ve sanatın merkezi İstanbul olacak. 28 Eylül - 06 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ve şehrin dört bir yanına yayılacak olan festival, birbirinden etkileyici sergilere, konserlere, söyleşilere ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Picasso'dan Da Vinci'ye, Frida'dan Andy Warhol'a, Salgado'dan Refik Anadol'a kadar dünyanın en önemli sanatçılarının eserleri, İstanbul Kültür Yolu Festivali'nde bir araya geliyor.  Mariinsky, Deutsches Symphonie Orchester Berlin gibi dünyanın en önemli orkestralarını canlı dinleme olanağı sunacak olan festivalde şehrin dört bir yanında kurulacak sahnelerde müzik sesi yükselecek. 

110’DAN FAZLA MEKANDA 500’DEN FAZLA ETKİNLİK YÜZLERCE ETKİNLİK

Başladığından bu yana dördüncü kez Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasında yer alan İstanbul’da festival süresince konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle sanatseverler kültür sanatla buluşacak. Anadolu’dan Avrupa’ya tüm şehriye yayılacak festivalde 100’dan fazla mekanda 500’den fazla etkinlik düzenlenecek. İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında şehrin önde gelen kültür-sanat mekânları, müze ve ören yerleri, tarihi mekanların ve özel müzelerin birçoğu birbirinden önemli yerli ve yabancı sanatçıların sergi, konser ve temsillerine ev sahipliği yapacak.

PICASSO’DAN DA VINCI’YE, FRİDA’DAN ANDY WARHOL’A SANAT TARİHİNİN EN ÖNEMLİ RESSAMLARININ ESERLERİ İSTANBUL’DA

Dünyanın en ünlü ressamlarından Pablo Picasso’nun eserleri festival kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde görülebilecek. Pablo Picasso’nun gravürleri, çizimleri, posterleri, litografileri ve fotoğraflarından oluşan, tamamı orijinal ve mirasçıları tarafından onaylanmış 170 parçanın bir araya geldiği sergi, merakla bekleniyor.

Tarihin en büyük dahilerinden “Leonardo Da Vinci- Rönesans Dehası” sergisi de Lale Müzesi’nde sanatseverler ile buluşacak. Da Vinci’nin 100’den fazla icat modelinin de aralarında bulunduğu 230 parçalık koleksiyon, geçmişi modern bilgiyle birleştirerek, ziyaretçilere Da Vinci'nin mirasının güncel ve etkileyici bir anlayışını sunuyor.

 Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Sebastiao Salgado’nun kariyerinin en uzun soluklu ve önemli projelerinden “Genesis” sergisi de ilk defa İstanbul’da seyircisiyle buluşacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire’de açılacak sergi, Salgado’nun iklim krizi ve yok olan coğrafyalara odaklandığı 245 siyah beyaz fotoğraftan oluşuyor.

Frida Kahlo'nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan ve dünya çapında büyük ilgi gören “Frida Kahlo’nun Günlükleri” sergisi ilk defa Türkiye'de, Kültür Yolu Festivali kapsamında sergilenecek.  26 Ekim’e kadar Grand Pera Tarihi Bina’da görülebilecek olan sergi, Frida Kahlo’nun içsel dünyasına sanatsal yolculuğa çıkaracak.

Pop Art sanatının önemli temsilcilerinden biri olan dünya sanatına damga vurmuş, 1960'lardan günümüze kadar değişen tüm paradigmaları öngörmüş Andy Warhol’un “Warhol’un Dünyası-Pop Art’in İkonu” sergisi İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında 28 Eylül - 31 Aralık tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

Eserlerinde dataları piksellere işleyen ve muazzam sanat eserleri ortaya koyan yeni medya sanatçısı Refik Anadol’un yeni projesi “Yeryüzü Rüyaları: Anadolu” da festival kapsamında ilk kez İstanbullu sanatseverler ile buluşacak. Anadolu'nun kalbinde, kadim geçmiş ile teknolojinin geleceği arasında köprü kuran bir yapay zekâ veri heykeli olan eser, AKM Büyük Tiyatro Fuaye Alanı’nda görülebilecek.

Türk sinema tarihinin son elli yılına damga vurmuş olan yapımcı, yönetmen Türker İnanoğlu’nun anısına hazırlanan “Bay Sinema - Türker İnanoğlu” Sergisi de İstanbul Sinema Müzesi’nde yer alacak.

İnanoğlu’nun kişisel eşyaları, Yeşilçam’ın sembolü isimlerin balmumu heykelleri, kamera arkası fotoğraflarından oluşan sergi, Yeşilçam’ın değişim-dönüşüm hikâyesini kronolojik ve biyografik bir temelde anlatacak. 

Şehrin çeşitli noktalarında da dijital sanattan geleneksel sanatlara kadar ilgi çekecek ve zihinlere kazınacak çeşitli sergiler de festival kapsamında görülebilecek. Rami Kütüphanesi’nde; Naci El-Ali'den Hanzala”,  Büşra Cebeci’nin “S³ V³ Feel Your Gut, Choose Your God”, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden “Biz Büyük Bir Aileyiz”, Sena Kırçovalı Turgut’tan İstanbul Yalı Camileri, Kasım Tan’dan “Yüzleşme: Gazze Duvarı II”, “Diplomat Şair Yahya Kemal Beyatlı” sergileri yer alacak.

Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Sarnıcı’nda "Matraki" Bir Osmanlı Yıldızı, İş Sanat Resim Heykel Müzesi’nde “Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler” sergileri meraklılarıyla buluşacak. Galataport O2 Blok Performans Alanı’nda Eskizden Piksele Dijital Sanat “Anatolia Edition” sergisi, Galataport Saat Meydanı’nda “Duvarları Aşmak II: Galataport Açıkhava Heykel sergisi, Galataport Paket Postanesi Rıhtımı’nda; Apollo Artem Martis heykel yerleştirmesi festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak. 

Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde bir tezhip sergisi olan Memnune Birkan’dan “Ata Yurttan Ana Yurda”, Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü Bohça Mağazası’nda “Zamanın Kokusu: Anadolu Desenleri”, Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nde “Osmanlı Saray Sultanları Kostüm Koleksiyonu” sergileri yer alırken, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda İstanbul Kadın Kültür Vakfı’ndan “Sahne Sanatlarında İz Bırakan Cumhuriyet Kadınları” sergi, Galata Kulesi’nde Sonsuzluk Kapıları” Dijital Sergisi görülebilecek. Galata Kulesi Sergi Salonu’nda “Kadraj Beyoğlu” Minyatür Sergisi, Arter’de; “Maaria Wirkkala: Karaya Çıkmak Yasaktır” sergisi, Kalyon Kültür’de; küratörlüğünü Aslı Bora’nın yaptığı Kenan Işık’tan “Zamanın Ardında İstanbul - Roma Sergisi yer alırken,  Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde “Birikim” Türkiye Minyatürleri Sergisi, Salt Beyoğlu’nda; “Tasarımcının Notu” Sergisi, Paket Postanesi’nde; “Porselene Giden Yolda Mavi Beyaz” Sergisi, Mücevher Sadekarlığı Sergisi “Anadolu'dan Yükselen Işıltılar” ziyarete açılacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde Osman Hamdi Bey Sergisi, Kaligrafik Eğilimler Sergisi ve Yarım Asırlık Serüven (Taviloğlu Koleksiyonu) Artististanbul Feshane ve İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde Tanıdığımız İnsanlar (Taviloğlu Koleksiyonu), Mecidiyeköy Likör Fabrikası’nda; Yaşadığımız Şehirler (Taviloğlu Koleksiyonu), Müze Gazhane’de; Gördüğümüz Renkler (Taviloğlu Koleksiyonu), Galeri Eyüpsultan’da; “Taviloğlu Koleksiyonu”, Kadırga Sanat Galerisi’nde; “Harmoni” Genç Sanatçılar Minyatür Yarışması Sergisi, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nde “Bilimler Tarihi Sahnesi’nde İstanbul Rasathanesi” Sergisi, Asmalı Mescit Sanat Galerisi’nde; Dr.Ali Gültekin’den “Şiirden Tuvale Sanat Buluşması”, Pera Müze’sinde “Hesaplar ve Tesadüfler”, Macaristan Ulusal Bankası Koleksiyonu'ndan “Algoritma Sanatı” Sergisi, “Vera Molnár’ın İzinde” Sergisi, “Kahve Molası Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni”, “Ağırlık ve Ölçü Sanatı” Sergisi ve “Kesişen Dünyalar Elçiler ve Ressamlar ve Osman Hamdi Bey” Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

KLASİK MÜZİK VE OPERANIN DEVLERİ İSTANBUL’DA

İstanbul Kültür Yolu Festivali bu yıl, klasik müzik ve operanın en önemli sanatçı ve başyapıtlarını da sanatseverler ile buluşturacak.

Festival, 27 Eylül Cuma Günü İstanbul AKM Türk Telekom Opera Salon’unda İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Carmina Burana temsili ile başlayacak. Temsil, festivalin ilk günü olan 28 Eylül Cumartesi günü bir kez daha izleyici ile buluşacak. 240 yıllık tarihi ile dünyanın en köklü ve en üretken nadir sanat kurumlarından biri olan, şef Valery Gergeyev yönetimindeki Mariinsky Orkestrası, festival kapsamında uzun süre hafızalarda yer edecek bir konser gerçekleştirecek.

Olağanüstü tınısıyla dinleyicilerini kendine hayran bırakan ünlü topluluk Deutsches Symphonie Orchester Berlin de festival kapsamında AKM’de unutulmaz bir geceye imza atacak.

İran’ın en etkileyici seslerinden biri kabul edilen Alireza Ghorbani, Kazakistan’ın en tanınmış çellistlerinden Bagjan Oktyabr, yeni çağ müziğine özgün yaklaşımıyla ünlü Rus opera sanatçısı Ekaterina Shelehova gibi dünyaca ünlü sesler de festival kapsamında AKM’de müzikseverler ile buluşacak.

TÜM ŞEHİRDE MÜZİK YÜKSELİYOR

İstanbul Kültür Yolu Festivali’ne özel İstanbul’da Galataport Saat Kulesi Meydanı, AKM ve Ümraniye Millet Bahçesi’ne kurulacak üç ayrı sahnede birbirinden ünlü isimlerin katılımıyla düzenlenecek konserlerde coşku doruğa çıkacak.

Galataport Saat Kulesi Meydanı’nda; Gazapizm, Madrigal, Homeland "Serkan Çağrı - Tuluğ Tırpan", Simge, Aşkın Nur Yengi, Fatma Turgut, Can Bonomo, Norm Ender ve Lvbel C5 sahne alırken, Ümraniye Millet Bahçesi’nde; Oğuzhan Koç, Ekin Uzunlar, Gökhan Türkmen, Derya Uluğ, Simge, Haluk Levent, Ferhat Göçer, Ebru Yaşar ve Alişan sevenleriyle buluşacak.

İstanbul AKM Türk Telekom Açık Hava Sahnesi’nde; ünlü rapçi Ceza, Berkay, Kıraç, Ekin Uzunlar- İmera, Ferhat Göçer ve Haluk Levent hayranlarının karşısına çıkacaklar.

OPERA, BALE, TİYATRO VE SİNEMA İLE DOLU 9 GÜN

Halk müziğinden tasavvuf musikisine, klasik müzikten operaya, popüler müzikten dünya ezgilerine ve tiyatroya kadar geniş bir yelpazede sanatseverler farklı mekânlarda sahne performanslarıyla buluşacak. Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunları ve performansları festivalde olacak.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı koro ve topluluklar ile çeşitli koro ve sanatçılar da festivalde sanatseverlerle buluşacak. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde; “Zamansız Sesler” “Viyola ve Piyano ile Sonbahar Esintileri”, “Efsane Kadınlardan Efsane Şarkılar”, ”Anadolu'nun Sesi: Türk Ezgilerinden Seçkiler” sanatseverlerle buluşurken Grand Pera Emek Sahnesi’nde; Cello Paradiso konseri, Latin Dans, Ümit Yılmaz Ensemble, Yaprak Sayar konseri gerçekleşecek.

Devlet tiyatrolarının da önemli temsilleri festivale renk katacak. İstanbul AKM Tiyatro Salonu’nda “Küçük Korku Dükkânı” ve “Hamlet” sahnelenecek. Garibaldi Sahnesi’nde; “Gişe”, “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin”, “Uçurtmanın Kuyruğu” sahnelenirken Mecidiyeköy Büyük Sahne’de; “Lysistrata”, Üsküdar Tekel Sahnesi’nde; “Ebedi Barış” temsilleri festivalde yer alacak. Fişekhane’de ise “Cırcır Böcekleri İtler ve Biz” tiyatro oyunu tiyatroseverlerle buluşacak.

İstanbul AKM Yeşilçam Sinema Salonu’nda; 6. Dostluk Kısa Film Festivali kapsamında 3-4-5 Ekim tarihlerinde Filistinli şair "Mahmud Derviş anısına" Film Gösterimi ve Kırk Yıllık Hatır Seçkisi etkinliği düzenlenecek. 6 Ekim Pazar Günü ise 6. Dostluk Kısa Film Festivali Ödül Töreni İstanbul AKM Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek. 3-4-5-6 Ekim günlerinde “Dostluk Uluslararası Kısa Film Festivali Film Gösterimi” Rami Kütüphanesi’nde izlenebilecek.  4-5-6 Ekim günlerinde “SinemAnadolu Film Günleri Söyleşileri ve Film Gösterimleri” Rami Kütüphanesi’nde olacak. İstanbul AKM Türk Telekom Açık Hava Sahnesi’nde; 30 Eylül Pazartesi Günü “Bursa Bülbülü” ve 2 Ekim Çarşamba Günü “Lohusa” filmlerinin gösterimleri sinemaseverlerle buluşacak.

SÖYLEŞİ, KONFERANS, ÇALIŞTAY VE DİĞER ETKİNLİKLER

Taksim Camii Kültür Merkezi’nde; festival süresince farklı konu ve içeriklerde sergiler, atölyeler, söyleşiler ve dinletiler gerçekleştirilecek. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde; “Samed Karagöz - Peren Birsaygılı” söyleşisi, “Ahmet Sel ve Ercan Arslan ile Belgesel Gösterimi Ve Fotoğraf Söyleşisi” Kasımpaşa Mevlevihanesi’nde; Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu’ndan “Devranı Şerif” Bahariye Mevlevihanesi’nde İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’ndan Sema Mukabelesi etkinlikleri gerçekleşecek.

“Kütahya Seramikleri ve Müzecilik Semineri II” de 28 Eylül’de ilgilileriyle buluşacak. The Ritz-Carlton Residences 1-7 Ekim tarihleri arasında “Artweeks Istanbul X” etkinliğine ev sahipliği yapacak. İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde 3-4-5 Ekim tarihlerinde “II. Uluslararası İstanbul Kurtarma Kazıları Sempozyumu” düzenlenecek. Rami Kütüphanesi’nde; “Rami'de Okçuluk: Ok Atışı”, “İstanbul Şiir Okuyor” Şiir Parkı Söyleşili Şiir Okumaları, Sezin Seda Altun’un moderatörlüğünde, Erol Tufan, Çiğdem Sezer, Rıdvan Tulum tarafından gerçekleştirilecek. Uluslararası İstanbul Şiir Gecesi, “Şiir Akşamı”nda Ella Frears (İngiltere), Senem Gökel (KKTC), Oktay Taftalı, Çiğdem Sezer, Erol Tufan, Rıdvan Tulum, Ebru Özden, Samet Karataş, Gönül Değirmencioğlu, Can Yiğit Tunçman ve Suzan Yörük şiirleriyle sanatseverlerle buluşacak.

Sultan Bestekârlar Dinletisi,  “Şiir Ve Şehir” Konferansları,  “Hayal Gücünün Buluşması: Mark Janssen ve Özge Lokmanhekim ile Söyleşi” düzenlenecek. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde 4 Ekim Cuma Günü “Şiir Okuması” etkinliğinde, David Magradze (Gürcistan); Sophie Dionysopoulou (Yunanistan); Nikolae Spataru (Moldavya); Dejan Stojkoski (Makedonya), Ella Frears (İngiltere), Nenad Saponja (Sırbistan); Katya Belçeva (Bulgaristan); Ömer Erdem, Muzaffer Serkan Aydın, Aziz Şakir (Bulgaristan) ve Tuba Kaplan şiirleriyle sanatseverlerle bir araya gelecek.

TÜRKAN ŞORAY BAKIRKÖY CEZAEVİ’NDE SÖYLEŞİYE KATILACAK

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 29 Eylül Pazar Günü Bircan Silan moderatörlüğünde “Türkan Şoray ile Söyleşi” ve Yeşilay Sepetçiler Kasrı’nda; 1-2-3 Ekim tarihlerinde “New Approaches To Safeguarding Living Heritage And The 2003 Unesco Intangible Cultural Heritage Convention: An International Forum Of Ngos: Yaşayan Mirasın Korunmasına Yönelik Yeni Yaklaşımlar ve 2003 Unesco Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesi: Stk'ların Uluslararası Forumu”, Geleneksel Sanatlar Derneği tarafından düzenlenecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryum’unda; 29 Eylül Pazar Günü, Geleneksel El Sanatları Derneği’nden “Minyatüre Alternatif Yaklaşım Paneli & Söyleşisi” ve Şehzadebaşı Külliyesi Şehzade Mehmed Türbesi’nde 2 Ekim Çarşamba Günü “Mimar Sinan Türbelerinin Anatomisi Müze Uzmanı Eşliğinde Gezi” etkinliği Türbeler Müzesi’nde gerçekleşecek. 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konsey Salonu’nda 4 Ekim Cuma Günü 15. İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu “Antik Anadolu'da Betimlemeler ve Törenler: Mekânlar, Anıtlar, İmgeler”, Beyoğlu’nda 29 Eylül Pazar Günü Beyoğlu Şiir Rotası Adnan Özer Rehberliğinde Edebiyat Gezisi, Zeyrek Çinili Hamam’da; 29 Eylül Pazar Günü, Prof. Filiz Yenişehirlioğlu ve Özge Yıldırım eşliğinde Zeyrek Çinili Hamam Gezisi, Tophane Çeşmesi etkinliği 1. Mahmud Han Çeşmesi’nde sanatseverlerle olacak.

İstanbul AKM Kütüphanesi’nde;  2 Ekim Çarşamba Günü “Şair Kadınlar Gecesi”nde, Sophie Dionysopoulou (Yunanistan), Esma Muhammed (Filistin), Katya Belçeva (Bulgaristan), Ella Frears (İngiltere), Senem Gökel (KKTC), Ebru Özden, Seçil Hidayet, Sezin Seda Altun, Elif Nuray, Şadiye Kılıç, ve Gönül Değirmencioğlu sahne alacak.

İstanbul AKM Tiyatro Salonu’nda 30 Eylül Pazartesi Günü Züleyha ile Sınırsız Sohbetler’in konuğu Klinik Psikolog Yazar Beyhan Budak olacak. 1 Ekim Salı Günü Çin Büyükelçiliği’nin iş birliği ile “China Oriental Performing Arts Group Dans Sahne Performansı” gerçekleştirilecek. İstanbul AKM Türk Telekom Açık Hava Sahnesi’nde; 3 Ekim Çarşamba Günü ise Baturay Özdemir Standup gösterisi ile sevenleriyle buluşacak.

İstanbul AKM Kültür Sokağı’nda; Sultan Adler’in “Lale Kız” ve Beste Alperat’ın (Dancers, Hummingbird, Dervish, Wave, Hug) Heykel Yerleştirmeleri festival boyunca görülebilecek. İstanbul AKM Önü’nde; festival süresince görsel-işitsel enstalasyon “Coil” de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

FİLİSTİN’E DİKKAT ÇEKEN ÇALIŞMALAR

Filistin davasına vurgu yapan karikatürleriyle dikkat çeken Naci El Ali’nin, özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri haline gelen “Hanzala” karakterlerinden oluşan sergisi, Rami Kütüphanesi’nde görülebilecek. Filistin'e Selam Gönderen Kısa Filmler 3-4-5-6 Ekim tarihlerinde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yer alacak. Kasım Tan’ın “Yüzleşme: Gazze Duvarı II” Sergisi festival süresince Rami Kütüphanesi’nde ziyaretçilerle buluşacak.

ÇOCUKLAR İÇİN DE FESTİVAL

Festival boyunca Ümraniye Belediyesi Önü’ne kurulacak Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alacak. Lisanslı çocuk oyunları ve etkinlikleri ile Karagöz Gölge Oyunu, Nasrettin Hoca Müzikali gibi geleneksel etkinlikler de çocuklarla buluşacak. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak. 

Rami Kütüphanesi ise başta geleneksel sanatların çocuklar ile tanıştırıldığı ve deneyimlemelerinin sağlandığı birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. 

İstanbul AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde; festival boyunca çocuklara yönelik sanat atölyeleri, müzik etkinlikleri gibi eğlenceli ve eğitici çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Pera Müze, 28 Eylül ve 5 Ekim Cumartesi günleri çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Fişekhane’de; 6 Ekim Pazar günü çocuk oyunu “44 Kedi Live Show” çocuklarla buluşacak.  

Yazı ve Fotoğraflar: ArtNews

Paylaş:


Yorum yapmak için tıklayın

Diğer Yazıları

2 gün önce

Akbank Sanat’ta Büyüleyici Bir Dans Yolculuğu: PALMA

2 gün önce

Baksı Kültür Sanat Vakfı "Anadolu Ödülleri 2024" Sahiplerini Buldu!

11 gün önce

CerModern'de Ali Teoman Germaner’in “ALOŞ, dün, bugün, yarın” Sergisi

15 gün önce

Seçkin Pirim İtalya’daki İlk Sergisiyle Triennale Milano’da!

16 gün önce

Art Basel Miami Beach 2024 ve Untitled Art’ın Öne Çıkan Standları

En Çok Okunanlar