8b4168d5-ad2e-4e36-9496-8b50bc14c98e.jpg

Art Miami nin Ardından Yazan:Yasemin Vargı

Yasemin Vargı

11 yıl önce







125’ in üzerinde modern ve çağdaş galerinin katıldığı Art Miami bu sene yoğun ilgi gördü. Picasso’ lardan, günümüz çağdaş sanatçılarının eserlerine kadar uzanan yüzlerce yapıta yer veren bu sanat fuarı Art Basel ile yarışan en büyük fuarlardan biriydi. 4 Aralık günü gerçekleşen VIP açılış gecesinde 8.000 kişi tarafından ziyaret edilen dev çadırın içersinde ki bu fuar 6 gün boyunca 55.000 sanatsever tarafından gezildi.



Jose Cobo , “Child crawling on the wall turning”, 2012


İspanyol sanatçı Jose Cobo’nun epoksi resinden yarattığı çocuk heykelleri sadece yerde değil duvarlara taşınmıştı. Heykeller teker teker de satın alınabiliyor.



Liao Yibai , “Bo Ge Yu”, 2011


1971 doğumlu Çin’li heykeltraş Libao Yibai, yarattığı eserlerinde beklenmedik unsurlara, objelere yer vererek izleyiciyi şaşırtmayı hedefleyen çağdaş sanatçılardan.



Marck, “Tauchen”   $ 49.500


İsviçreli sanatçı Marck, hem video hem heykel sanatını bir araya getiriyor. Sıkıcı bulduğu televizyon ekranı yerine, insan vücudu ve duygularını baz alan videoları kendi yarattığı objelerin içine yerleştiriyor.



Tip Toland , “Avadbut” , 2010


22 karat altın kaplamalı bu heykel 1950 doğumlu Amerikan bayan heykeltraş Tip Toland’a ait. Tip Toland yarattığı muhteşem detaylı hiper-realistik heykellerinde insanların gençliğini yada yaşlılığını göstermek istiyor. Böylelikle insan ırkının ne kadar kompleksli varlıklar olduğunu, verdiği mimiklerle de psikojisini ve fiziksel yönlerini yansıtıyor. İzleyici ile heykel arasında kişisel bağlantılar kurmayı ve heykellerinde herkesin kendisinden bir parça bulmasını hedefliyor. Altın kaplamalı bu heykel sanatçının diğer heykellerinden ayrılıyor ve izleyicilere daha farklı bir görsel efekt sunuyor.



Carole Feuerman , “Quan” , 2010
$ 238.000


Paslanmaz çelik ve boyanmış reçineden yapılmış olan bu heykelde Amerikalı bayan heykelraş Carole Feuerman’a ait. 1945 doğumlu sanatçı heykellerini yüksek ısıda çok çeşitli metalleri ısıtarak yaratıyor. Kariyerine resim yaparak başlayan sanatçı ilerki yıllarda kadınların bedenlerinde ve tenlerinde kendilerini rahat hissetmelerinin mesajını veriyor. Yarattığı heykellerin her zaman yüzücü kadın bedenleri olmasınında erotizmi yansıttığını düşünüyor. Carole Feuerman’ın alıcılarının arasında Forbes dergisi ve Bill Clinton yer alıyor.



Desire Obtain Cherish


Parsons School of Design mezunu olan Los Angelas doğumlu sanatçı adını bir sokak sanatçısı olarak duyurduktan sonra ilerleyen yıllarda kendi kritiklerini, hayata dair düşüncelerini ve güncel sorunları eserlerinde yansıtıyor. Çağdaş eserlerinde yeni jenerasyonun içinde olduğu kısır döngüyü, arzularını, sex, uyuşturucu, ünlü olmak, medya, cinsiyet gibi konuları baz alarak izlecileri şaşırtmayı ve hayatı sorgulamarını hedefliyor.



Federico Uribe


Miamide yaşamakta olan Kolomiyalı sanatçı Federico Uribe kurşun kalem, mermi ve ayakkabı bağcıklarından inanılmaz eserler oluşturuyor. Birçok galeride farklı materyallerden ürettiği eserleri sergilenen sanatçı tarihe ve klasik sanata yarattığı ilginç eserlerle gönderme yapıyor. Kariyerine yağlıboya eserler yaparak başlayan sanatçı gençliğinde her ne kadar din, suç ve cinsellik gibi öğelerden etkilenmiş olsada günümüzdeki eserlerinde renkli, çocuksu öğeler ve materyallere yer veriyor.



Brett Murray , “Little Bubble” 2012


1961 doğumlu Güney Afrikalı sanatçı Brett Murray duvarda yarattığı 3D yazıdan oluşan eserleriyle yer alıyor. Eserlerinde günümüz konularını ele alıyor ve bunları mutlaka komik öğelerle tamamlayarak dikkat çekiyor.



Ran Hwang , “Ode to Fantasia” , 2012


Brooklyn’ de yaşayan bayan sanatçı Ran Hwang bu muhteşem görüntü ve detayı binlerce düğme, boncuk ve iğneler kullanarak oluşturuyor. Bununla birlikte ortaya spirituel ve Zen bir görüntü çıkartmayı hedefliyor ve bence başarıyor. Fakat bu materyalleri kullanmasının arkasında ki sebep aslında düşündüğümüzden çok farklı ve bir o kadar ilginç. Hwang, düğmelerin olağan ve sıradan bir materyal olmasının günümüz insanının hayat ile olan ilişkisini yansıttığına inanıyor. İğnelerle tutturulmuş binlerce kere tekrar eden bu çiçek desenlerin her biri insanları temsil ediyor.



Chul Hyun Ahn, “Railroad Nostalgia” 2012

Koreli sanatçının, gerçek raylar kullanarak yarattığı bu ilizyon yakından görmeye değer çok ilginç bir eserdi. Gerçek tren rayları kullanarak, ışık oyunları ve aynalar ile yarattığı bu eserin önünde durduğunuzda tren rayları üzerinde duran bir hayalet gibi hissediyorsunuz kendinizi. Sanatçının diğer eserleri genelde duvara monte ediliyor, oluşturduğu dikdörtgen ve kare formlar sonsuzluğa giden bir boşluk hissi veriyor.


Yazı ve Fotoğraflar: Yasemin Vargı


 



En Çok Okunanlar

Bizi Whatsapp'ta takip edin