Arura Mardin, yedinci sergisinde Ferhad Salman’ın “Ve bekleyiş en çok kendini bekler.” başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Bekleyiş kavramını zaman, gerçeklik ve varoluş ekseninde ele alan sergi, bireyin kendisiyle ve çevresiyle kurduğu ilişkilerin değişen doğasına odaklanıyor. 8 Ekim’de açılan sergi, 31 Aralık 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Mardin’de yaşayan sanatçı Ferhad Salman’ın kişisel sergisi “Ve bekleyiş en çok kendini bekler.”, beklemeyi yalnızca gelecekte gerçekleşmesi umulan bir olaya yönelme hâli olarak değil, bireyin kendi varlığını ve içinde bulunduğu zamanı sorguladığı bir deneyim olarak ele alıyor. Arura Mardin’in yedinci sergisi olan sunum, değişim ve süreklilik arasındaki ilişki üzerinden bekleyişin düşünsel ve varoluşsal boyutlarını gündeme taşıyor.

Serginin kavramsal yaklaşımında zaman, geçmişten geleceğe uzanan doğrusal bir akışın ötesinde, bireyin kendisini ve çevresini yeniden anlamlandırdığı bir düzlem olarak beliriyor. Gündelik yaşamın içinde başkalarıyla kurulan ilişkiler, kişinin kendi varlığını nasıl tanımladığını şekillendirirken bekleyiş de bu ilişkilerin yeniden değerlendirildiği bir sürece dönüşüyor.
Gerçeklik ile hakikat arasındaki ayrım da serginin düşünsel çerçevesinde önemli bir yer tutuyor. Gerçeklik yaşanan ve deneyimlenen dünyayla ilişkilendirilirken hakikat, bu deneyimlerin anlamını ve sınırlarını sorgulama imkânı sunuyor. Beklenen şeyin zaman içinde değişmesi, bireyin beklentilerinin yanı sıra kendisini konumlandırma biçiminin de dönüşebileceğine işaret ediyor.

Sergiye adını veren “Ve bekleyiş en çok kendini bekler.” ifadesi, bekleyişin yöneldiği şey kadar bekleyen öznenin kendisini de düşüncenin merkezine yerleştiriyor. Salman’ın sergisi, izleyiciyi gündelik hayatın içinden hareketle zamanın, beklentilerin ve varoluşun birbirleriyle kurduğu ilişki üzerine düşünmeye davet ediyor.
Ferhad Salman / “Ve bekleyiş en çok kendini bekler.” / Arura Mardin / 8 Ekim - 31 Aralık 2026
4 gün önce
İstanbul Sergi Ajandası: Ekim 2026
4 gün önce
2026 Nobel Edebiyat Ödülü Anne Carson’a Verildi
4 gün önce
Anadolu’nun Katmanları Türk ve İtalyan Arkeologları Buluşturuyor
4 gün önce
Suyun Hareketinden Belleğin İzlerine: 10. Çanakkale Bienali Başlıyor
5 gün önce
YA DA: Oğuz Yalım ve Asaf Erdemli’nin Pratikleri Arasında Açık Bir Alan