Figüratif Türk resminin en güçlü ustalarından Neşet Günal’ın desenleri, uzun bir aranın ardından yeniden gün yüzüne çıkıyor; “Yaşayan Desenler” başlıklı sergi, 10 Şubat – 7 Mart 2026 tarihleri arasında Galeri Selvin Arnavutköy’de sanatseverlerle buluşuyor.
Sergi, sanatçının desenlerini ve renkli ön çalışmalarını bir araya getirerek, Günal’ın üretim sürecine odaklanıyor. Anadolu insanının gündelik yaşamını, emeğini ve varoluş mücadelesini konu edinen bu çalışmalar, yalnızca hazırlık eskizleri olarak değil, bağımsız ve özgün eserler olarak sunuluyor. Kurulan kompozisyonlar, sanatçının figür anlayışını en yalın haliyle ortaya koyuyor.

“Yaşayan Desenler”, Günal’ın tuval öncesi aşamasını görünür kılarak izleyiciyi sanatçının yaratım sürecine yaklaştırmayı hedefliyor. Desenlerin, sanatçının kişiliğini ve estetik tercihlerini en doğrudan yansıtan alan olduğuna vurgu yapılan seçkide, güçlü anatomi bilgisi ve dramatik figür kurgusu öne çıkıyor.
Serginin sunduğu bu perspektif, sanatçının yaşam çizgisiyle de doğrudan kesişiyor: 1923’te Nevşehir’de doğan Neşet Günal, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim aldıktan sonra Paris’te çalışmalarını sürdürdü. 1954’te Türkiye’ye dönen sanatçı, akademik kariyerinin yanı sıra üretimini de sürdürdü ve 1969’da Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde birincilik ödülü kazandı. 26 Kasım 2002’de hayatını kaybeden sanatçı, geride Türk resminde figüratif anlatımı derinleştiren güçlü bir miras bıraktı.

“Yaşayan Desenler”, Günal’ın sanatındaki insani duyarlılığı ve toplumsal bilinçle kurduğu bağı yeniden gündeme taşırken, desenin başlı başına bir ifade alanı olduğunu da vurguluyor. Sergi, hem koleksiyonerler hem de modern Türk resmiyle ilgilenen izleyiciler için sezonun öne çıkan sanat etkinliklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Neşet Günal - Yaşayan Desenler - Galeri Selvin - 10 Şubat / 7 Mart 2026
15 saat önce
Ütopya Atölyeleri 2026: Baksı’da Kolektif Sanat Deneyimi
18 saat önce
Zeynep Yılmaz Çolak’tan Yeni Sergi: Renk ve Hakikat
2 gün önce
Görüntünün İktidarı: Mutlu Aksu’nun “Reality Show” Sergisi Galeri 77’de Gerçekliği Sorguluyor
2 gün önce
25. Vehbi Koç Ödülü'nün Sahibi Canan Tolon Oldu
2 gün önce
Ege Boyunca Kurulan Sessiz Bağlar: "Bridges" Maslak 310'da